Historię tych miejsc tworzymy nieprzerwanie
warszawa@hotel.com.pl
v
NAJLEPSZE CENY. NAJLEPSZE OFERTY. BOOK ONLINE
Hotel Stary > Wesela
Wesela
Odpowiednia dekoracja, profesjonalna obsługa oraz nastrojowa muzyka przyczynią się do przeżycia wspaniałych chwil w tym pięknym dniu. Restauracja Rybki Nove przygotuje specjalne weselne menu. Na tradycyjne powitanie Nowożeńców – kieliszek szampana. Szef kuchni zaproponuje Państwu wykwintne dania ze specjalnie dobranym przez someliera zestawem win. Całonocnej zabawie towarzyszyć będzie bogaty bufet z daniami zimnymi, ciepłymi, oryginalne przekąski oraz doskonałe desery. Zwieńczeniem wieczoru stanie się tort, kuszący smakiem i wyglądem. Ponadto Parze Młodej proponujemy noc poślubną w najlepszym apartamencie hotelowym. Gościom przyjęcia weselnego oferujemy nocleg w preferencyjnych cenach.
Menu

  FINGER FOOD MENU

Francuskie ciasteczka naszego wypieku z pomidorami, ze szpinakiem, z serem ricotta

Selekcja tatarów w rożku ze smażonego ciasta: pikantny tatar wołowy z musem ziemniaczanym, tatar z łososia z czerwonym kawiorem

Krewetki w szynce parmeńskiej grillowane w aromatach tymianku

  PRZYSTAWKI

Łosoś marynowany w kolendrze z kwaśną śmietaną i kawiorem

Gotowany pstrąg serwowany na carpaccio z buraka z sosem topinambur

Małże Św. Jakuba z purée z pieczonego selera, salicornią, kruszonką z ziemniaka i alg

Tuńczyk w marynacie z limonki i trawy cytrynowej z sosem z sardeli, czosnku i śmietany

Sakiewki z carpaccio wołowego z serem zagrodowym i świeżymi ziołami

Terrina z kaczej wątróbki z gruszką, pieczywem jogurtowym i sosem z muscovado

Pieczone foie gras z sosem z Calvados na jabłku

Sałatka z smażoną piersią perliczki i balsamicznym winegretem

  ZUPY

Krem z borowików z grzankami w aromatach trufli

Aksamitny krem ziemniaczany z przepiórczym jajkiem i truflami

Krem z zielonego groszku z kurkami i grzanką

Aksamitny krem z ziemniaków i porów z chrupiącym speckiem

Aksamitny krem z cukinii z grzankami ziołowymi

Aksamitny krem z chrzanu ze speckiem

Aksamitny krem ziemniaczany z soczewicą, estragonem i owocami morza

Aksamitny krem z kurek z oliwą tymiankową i chrupiącym boczkiem

  DANIA GŁÓWNE

Filet z okonia morskiego podany z musem z jabłka, krewetką i sosem koperkowym

Łosoś ze szpinakiem, słodkim ziemniakiem i musem cytrynowym

Polędwica wołowa z porami, karczochami i sosem z zielonego pieprzu

Gicz jagnięca z purée ziemniaczanym, suszonymi pomidorami i sosem balsamico

Pierś z kaczki z purée z buraka i jabłka z sosem Calvados

Polędwiczki wieprzowe w sosie rozmarynowym z purée ziemniaczanym i warzywami

Cielęcina duszona w sosie z majeranku z purée z marchwi

Pieczone kacze udko z grzybami, marchewką i pieczonymi ziemniakami

  DESERY

Deser czekoladowy z musem z czarnej porzeczki i lodami malinowymi

Gorący strudel gruszkowy z sosem waniliowym i lodami z cynamonu

Crème brûlée z chrupiącym ciastkiem miodowym i sorbetem z truskawek

Czekoladowa tartinka z jabłkiem i słonymi lodami karmelowymi

Bavarese jogurtowe z sosem truskawkowym

Gorący suflet czekoladowy z lodami z mięty

Kokosowa panna cotta z domowymi lodami o smaku piernikowym

Śliwkowy nugat w piernikowych aromatach

Buffet

  Dania zimne

Cielęcina w sosie tuńczykowym z kaparami

Pasztet kaczo wieprzowy z brandy i pistacjami

Rostbef pieczony z gorczycą podany na pumperniklu z marynowaną perłową cebulką

Pierś kaczki pieczona w cytrusach

Delikatnie marynowany łosoś w konfiturze z imbiru

Tuńczyk w teriyaki z zielonymi glonami wakame

Pstrąg z bakłażanem i świeżym koprem

Selekcja warzyw z grilla z płatkami parmezanu

Deski serów włoskich i polskich z dodatkami:
konfitura z cebuli, musztarda z gruszek

Deski wędlin polskich z dodatkami:
marynowane grzyby, ogórki, chrzany, sos tatarski

  Sałaty

Sałata z kurczakiem w teriyaki i sosem z czarnego pieprzu

Sałatka z kuskusem, pomidorem i świeżą bazylią

Mini mozzarella na szaszłyku z czarną oliwką i świeżą bazylią

  Gorące dania – do wyboru dwie pozycje

Dorsz pieczony z ziemniakami confit i kaparami

Turbot bałtycki z koprem włoskim, emulsją z wermutu i chrupiącą komosą ryżową

Dorada z purée ziemniaczanym, zielonym groszkiem i sosem chrzanowym

Biodrówka jagnięca z musem szpinakowym, wędzonym ziemniakiem i pieczonym jabłkiem

Policzki wołowe w czerwonym winie z pieczonymi ziemniakami

Polędwica z sarny podana z suszonymi pomidorami i grillowaną polentą

  Desery

Mini babeczki z kremem i owocami sezonowymi

Strudel gruszkowy z bakaliami

Deser kokos-marakuja z bezą korzenną

Tiramisu o smaku amaretto z biszkoptem kawowym

Waniliowy crème brûlée

Świeże owoce sezonowe

Pieczywo własnego wypieku

Menu na koktajl finger food

  MENU 1

Cena: 190 PLN / OS.

Francuskie ciasteczka naszego wypieku z pomidorami, ze szpinakiem, z serem ricotta
Słone tarty zapiekane z grzybami, łososiem i serem barolo
Mini mozzarella na szaszłyku z czarną oliwką i świeżą bazylią
Pasztet cielęcy z marynowanymi grzybami
Mini krokiety z dorsza bałtyckiego w panierce z oliweke
Cykoria z musem z gorgonzoli i orzechem

Szarlotka na cienkim cieście z jabłek granny smith z cynamonem
Profiterole z waniliowym kremem, polewą czekoladową i orzechami nerkowca
Świeże owoce sezonowe

Kawa, herbata, woda

Pieczywo naszego wypieku

  MENU 2

Cena: 220 PLN / OS.

Delikatnie marynowany łosoś w konfiturze z imbiru
Rostbef pieczony z gorczycą podany na pumperniklu z marynowaną perłową cebulką
Krewetki w szynce parmeńskiej grillowane w aromatach tymianku
Pikantny tatar wołowy z musem ziemniaczanym w rożku ze smażonego ciasta
Sałata z marynowanym kurczakiem w occie balsamicznym
Kulki melona w szynce parmeńskiej milenium
Selekcja serów włoskich i polskich z dodatkami: konfitura z cebuli, musztarda z gruszek

Tiramisu o smaku amaretto z biszkoptem kawowym
Deser kokos-marakuja z bezą
Mus cytrynowy z truskawkowym sosem
Świeże owoce sezonowe

Kawa, herbata, woda

Pieczywo naszego wypieku

  MENU 3

Cena: 250 PLN / OS.

Mini burger z łososiem, awokado i warzywami
Grillowany kurczak w curry i kurkumie
Terrina z królika z estragonem na grzance truflowej
Tuńczyk w teriyaki z zielonymi glonami wakame
Małże św. Jakuba z pietruszką i białym winem
Mini mozzarella na szaszłyku z czarną oliwką i świeżą bazylią
Pierś kaczki pieczona w cytrusach
Sałatka z kuskusem, pomidorem i świeżą bazylią

Trufle własnego wyrobu z białej czekolady z palonymi migdałami, rumem bacardi i kokosem
Ferrero roche z mlecznej czekolady
Pomarańczowy crème brûlée
Mus cytrynowy z truskawkowym sosem
Strudel gruszkowy z bakaliami
Świeże owoce sezonowe

Kawa, herbata, woda

Pieczywo naszego wypieku

Napoje i Alkohole

  Napoje

Kawa

Herbata

Woda

Soki

Napoje gazowane

  Alkohole

Vodka Baczewski / Ostoya - 250 PLN / butelka 0,7 l

Vodka Belvedere - 350 PLN / butelka 0,7 l

Aperol - 250 PLN / butelka 0,7 l

Gin Bombay Saphire - 350 PLN / butelka 0,7 l

Rum Havana Club - 350 PLN / butelka 0,7 l

Whisky Chivas Regal 12 - 390 PLN / butelka 0,7 l

Bourbon Jack Daniels - 350 PLN / butelka 0,7 l

Tequila Blanco - 350 PLN / butelka 0,7 l

Cognac Hennessy V.S. - 390 PLN / butelka 0,7 l

Beer - 29 PLN / butelka 0,33 l


  Open Bar

Cena: 410 PLN / OS.


Wino

Wino musujące
Wino Białe
Wino Czerwone

Alkohole

Vodka Ostoya
Gin Bombay Saphire
Rum Havana Club
Whisky Chivas Regal 12
Bourbon Jack Daniels
Tequila Blanco
Cognac Hennessy V.S.
Piwo

Koktajle

Cosmopolitan
Espresso Martini
Aperol Spritz
Caipiroska
Moscow Mule
Mojito
Cuba Libre
Daiquiri
Whisky Sour
Vodka Sour
Old Fashioned
Gin & tonic

   Opłata korkowa 150 PLN / butelka - jeżeli klient dostarcza alkohol we własnym zakresie
Torty weselne

  W cenie 185 PLN / 1 kg

Tort jogurtowy
Biszkopt jasny, mus z jogurtu i śmietany
Cena: 185 PLN / kg

Tort Schwarzwald
Biszkopt ciemny czekoladowy pączkowany syropem wiśniowym z alkoholem, masa z białej czekolady i śmietany z wiśniami
Cena: 185 PLN / kg

Tort Markeza
Biszkopt ciemny czekoladowy, orzechy w karmelu, pianka bawarese waniliowa
Cena: 185 PLN / kg

Tort Sacher
Biszkopt ciemny czekoladowy przekładany konfiturą morelową, polewa czekoladowa
Cena: 185 PLN / kg

  W cenie 195 PLN / 1 kg

Tort „Stary”
Chrupiąca masa z orzecha laskowego, pianka bawarese miętowa, masa czekoladowa
Cena: 195 PLN / kg

Tort z marakui
Biszkopt, beza kokosowo-migdałowa, mus z marakuji na śmietanie i żelatynie
Cena: 195 PLN / kg

   Dodatkowa dekoracja w cenie 20 PLN / kg
       Specjalny kształt tortu (piłka, samochód etc.) w cenie 30 PLN / kg
Galeria

Newsletter
Zapisz się
Szczegołowa informacja na temat przetwarzania danych znajduje się w naszej polityce prywatności.
Zobacz inne hotele z Grupy LHR
W celu zapewnienia wysokiej jakości usług korzystamy z plików cookies. Używamy plików cookies, aby zapewnić pełną funkcjonalność naszej strony internetowej. Ponadto korzystamy z plików cookies do celów statystycznych oraz innych, dzięki czemu możemy uzyskać wgląd i zrozumieć jak korzystacie Państwo z naszej strony oraz jakie działania powinniśmy podjąć, abyśmy mogli lepiej Państwu służyć. Mogą Państwo zarządzać plikami cookies indywidualnie poprzez ustawienia przeglądarki, z której Państwo korzystają. Zachęcamy do zapoznania się z naszą Polityką prywatności i cookies, gdzie znajdą Państwo więcej informacji na temat korzystania z tych plików na naszych stronach.
Akceptuję